ابرباتری بعد از ۶۰ روز خالی میشود و دوباره باید آن را شارژ کرد
طوفانهای جنوب استرالیا که شدت گرفت، الون ماسک، مرد ماجراجوی تسلا، همان کسی که پروژه زندگی انسان در مریخ را کلید زده و بزرگترین و پرشتاب ترین خودروهای برقی جهان را به دنیا عرضه کرده، یک راهحل ارائه داد.
در یک نشست خبر دادند: بزرگترین باتری جهان را می سازد و یک ماه بعد وعده اش را هم عملی کرد. باتری های غول پیکر تسلا میتوانند مثل یک نیروگاه بزرگ، برق مورد نیاز شهر را فراهم کنند. حالا باتریها استارت خوردهاند و یک فاز آزمایشی برایشان تعریف شده. ابرباتری تسلا تمام ایدههایی که قبلا درباره انرژی پاک وجودداشت را به چالش کشیده است. آقای مغز ترجیح داده به جای نیروگاههای معمول خورشیدی و بادی سراغ یک ایده پرچالش و جدید برود؛ نیروگاههایی که باتری شارژ میکنند.
• باتری ها
چطور کار می کنند؟
یک باتری معمولی- دقیقا با همان فناوری ساده- را درنظر بگیرید که حالا اندازهاش به طرز قابل توجهی بزرگتر شده و روی زمین قرار گرفته است. این باتری به صورت یک مجموعه تعریف شده و همه با هم یک انرژی واحد را تولید میکنند. هرکدام از باتریهای تسلا حدود ۷سانتیمتر قطر دارد و به همان شیوه مرسوم باتریهای یون لیتیومی کار میکند؛ یعنی باتری ها از سمت الکترود کاتد به سوی دیگر یعنی الکترود«آند» میروند و این حرکتشان انرژی تولید میکند. این دقیقا همان سیستمی است که در باتریهای لپتاپ و موبایل هم استفاده میشود. وقتی بعد از ۶۰ روز باتری تمام شود، با انتقال الکترونها ازآند به کاتد آن را شارژ می کنند؛ دقیقا همان کاری که ما با باتریهای موبایل مان می کنیم.
۱۶
هرکدام از باتریهای تسلا با ۱۶ لایه برای تبدیل برق مستقیم به برق شهری پوشانده شدهاند.
۶۰ روز
ابرباتری بعد از ۶۰ روز خالی میشود و دوباره باید آن را شارژ کرد.
مدل ۲۱۷۰
این مدل باتری است که در ابرباتری کار گذاشته شده؛ دقیقا همان مدلی که در خودروی «مدل ۳» تسلا هم استفاده شده بود اما کمی بزرگتر.
• نیروگاه
غول بزرگ برای شرایط اضطراری
دوران اوج کاری این باتری در تابستانهاست. در این زمان انرژی خورشید و باد در بیشترین حالت است و طوفانهای بزرگی در منطقه درمیگیرد. این طوفانها تا به حال خرابیهای زیادی هم بهبار آورده و یکی از ایدههای الون ماسک از ساختن ابرباتری، فراهم کردن برق در شرایط اضطراری است. این مجموعه بزرگ در فاصله ۱۴کیلومتری شهر کوچک «جیمزتاون» واقع شده؛ منطقهای که از طوفانهای تابستانی آسیبهای زیادی دیده و بارها با قطع برق روبهرو شده است.
۱۰۰ مگاوات
این انرژی تولیدی ابرباتری است یعنی به اندازه روشنایی ۳۰هزار خانه.
۹۹
این تعداد توربینهای بادی است که باتریهای تسلا را شارژ میکنند.
۳۱۵ مگاوات
توربینها میتوانند این مقدار انرژی را تولید کنند که حدود یک سوم آن در زمان اوج مصرف به مدار فرستاده میشود تا فشار مدار را کمتر کند.
منبع : hamshahrionline.ir